Aan boelo schuurman topic Nummerbord verlichting vrachtwagen

geplaatst door: op: 7 jan 2016, 21:36 uur

Wil je nog een antwoord op je vraag of weet je het zelf al? Als je de topic afsluit voordat iemand kan reageren, krijg je dus nooit een antwoord en blijft de topic onbeantwoord.

De genoemde lampen zitten dus nooit origineel op een vrachtwagen of aanhangwagen/oplegger, maar zijn achteraf door de eigenaar/gebruiker gemonteerd.

Voor APK is dit afkeur.

Artikel 5.3.55

    1. ​De glazen van de lichtarmaturen mogen niet zodanig zijn beschadigd, gerepareerd of bewerkt dat de lichtopbrengst en het lichtbeeld dan wel de functie nadelig worden beïnvloed. Hierbij is het bepaalde in Aanvullende permanente eisen, artikel 128, van toepassing.

Het betreft hier het afplakken van verboden verlichting.

Ik kom ze zelf ook met enige regelmaat tegen. De oplossing is meestal, het monteren van andere kapjes ten behoeve van de APK melding. Daarna wil de klant zijn eigen kappen weer terug gemonteerd hebben. Zolang de politie niet actief bekeurd, blijven we dit probleem houden. Enige jaren geleden was het probleem met verboden verlichting nog veel groter. Toen moest alles er af. Nu mag het blijven zitten, als het maar niet brand.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.