Uitlaatdemper niet aanwezig, goed- of afkeur?

geplaatst door: op: 4 jan 2024, 19:29 uur

Als de uitlaatdemper bij een bedrijfswagen/trekker van >12ton compleet gedemonteerd is, en alleen een zogenaamde “brulpijp” gedemonteerd is. Is dit dan toegestaan voor APK?  Dit staat niet duidelijk omschreven in de keuringseisen.
Gaat om een euro 4 uitvoering. Nog geen adblue toevoeging.

5.3.11 LID 1 praat alleen over:  “Ontbreken laatste stuk uitlaat

De uitlaat moet u beoordelen over de lengte zoals de fabrikant deze heeft vastgesteld. Bij een aanpassing van de uitlaat moet het zeker zijn dat de uitlaatgassen veilig worden afgevoerd. Ontbreekt het laatste stuk van de uitlaat? Dan keurt u het voertuig af.”

Lees graag jullie idee hierover.

245 x bekeken Apk I, Milieu ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.