Remlekkage tijdens steekproef

geplaatst door: op: 31 mrt 2015, 20:41 uur

afgelopen maandag een steekproef gehad op een voorraadauto een Audi A4 van bouwjaar 2004, Apk afgemeld en deze viel in de steekproef, geen probleem dachten we. Toen de steekproefcontroleur de auto in de remmenbank reed en de remtest uitvoerde zakte het pedaal ineens weg en de remdruk aan 1 van de voorwielen viel weg. Bij inspectie op de hefbrug bleek een remleiding het begeven te hebben, echter is deze uitgerust met een plastic hard omhulsel en eruitziend als nieuw was blijkbaar aan de bovenkant dit plastic weg en hier roest ontstaan een klein bultje, niet waarneembaar met het blote oog zat tegen de bodem gericht. Nu blijkt dat dit zwart wit gezien wordt als niet voldoende medewerking verlenen aan de steekproef en dit gevolgen kan hebben voor zowel de keuringsinstantie en de keurmeester. Gaat dit niet een beetje ver? Morgen komt de rdw langs om onze kant van het verhaal aan te horen en vanuit daar gaan ze bepalen wat de sanctie hiervoor is. Ps remproef is uiteraard door ons ook uitgevoerd echter zonder problemen.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.