Hefinrichtig hoogte

geplaatst door: op: 11 jul 2015, 12:58 uur

Goedendag,

In de regeling erkenning en keuringsbevoegdheid APK staat te lezen:Art9 eisen inspectieput/hefinrichting,

De hefinrichting/put zijn zodanig uitgevoerd dat de keurmeester in staat is de onderkant van een voertuig nagenoeg over de hele lengte rechtopstaand te inspecteren,hetgeen betekent dat wanneer de erkenning wordt aangevraagd voor voertuigen waarvan de toegestane maximummassa niet meer bedraagt dan 3500kg,de hefinrichting een hefhoogte heeft van ten minste 1.65m

Naar mijn inzien houdt dit in dat de hefbrug bij de aanvraag van de erkenning 1.65 m omhoog moet kunnen, als ik een auto keur die wat hoger op de wielen staat(bv. een Sprinter) en de brug niet hoger kan dan 1.55m(ivm hoogte pand en te keuren voertuig)maar er wel goed rechtsopstaand kan inspecteren dit geen probleem zou moeten zijn bij een evt. steekproef.

Heeft iemand hier een andere mening over hoor ik het graag, ook als je het eens ben natuurlijk.

Kan verder geen regelgeving vinden hier over.

Met vriendelijke groet, Michael Statz

1945 x bekeken Keuringsaspecten ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.