Ruitenwisserschakelaar afgebroken

geplaatst door: op: 25 apr 2017, 15:35 uur

Goedendag , collega’s .

Vandaag keurde ik een oudere Renault Clio. De jonge kinderen van de eigenaresse hadden een grote interesse opgevat voor de schakelaars aan de stuurkolom , en het pootje van de ruitenwisserschakelaar was daardoor afgebroken , nagenoeg daar , waar deze in de stuurkolom-omkapping verdwijnt. Met je vinger in de uitsparing kun je de ruitenwissers echter nog wel aan zetten , en ook de ruitensproeier bedienen. Ik denk echter bij mezelf : dit is geen deugdelijke schakelaar , en het bedienen leidt af van waar de aandacht zou moeten zijn , namelijk : op de weg.  Afkeuren , dus . Maar , in het boek staat hier niets over. In de toelichting in de digitale regelgeving OOK niet . ( uiteraard wel dat – in mijn ogen- geneuzel over de ” nulstand” van de ruitenwissers) , maar NIET een opmerking over dat de ruitenwissers ” op normale wijze bediend” moeten kunnen worden , OF dat de schakelaar ” deugdelijk” moet zijn , of  bv ” deugdelijk bevestigd” . . Meer in de ( HEEEEEEEEEL) algemene zin : ” moet zijn voorzien van een goed werkende ruitenwisserinstallatie..” enz. ) . Maar ja , ik KAN hem aanzetten , en dan werkt ie prima….. Dan kun je m.i. niet spreken van een NIET goed werkende ruitenwisserinstallatie…. Lijkt mij , dat enige aanpassing van de omschrijving in de regelgeving toch op zijn plaats is . Wat denken jullie hierover ?

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.