Montagewijze banden bij dubbellucht

geplaatst door: op: 21 nov 2014, 14:19 uur

Ik krijg een Mercedes Sprinter oprijwagen (bedrijfsauto,DET 20-11-2002) ter keuring aangeboden. De achterbanden zijn afgelopen week verwisseld met de winterbanden,en het zijn allemaal verschillende merken en soorten , met en zonder draairichting,en ” inside/outside”-varianten.De achterzijde heeft een “dubbellucht” – constructie.
Linksachter lees ik aan de buitenkant op de band: “Side facing outwards”. Voor diegene onder ons die dit niet zo vaak tegenkomen: de buitenste velg zit eigenlijk achterstevoren gemonteerd , dus met de holle kant naar je toe.Je kijkt dus eigenlijk naar de -normaal gesproken- binnenzijde van de band. Dit leek me gewoon goed,maar het leek me in ieder geval handig om op te letten bij montage van een dergelijk soort band bij dubbel-lucht. Of zie ik iets over het hoofd…..?

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.