Tubeless ventiel als extra controlepunt..?

geplaatst door: op: 3 aug 2014, 20:19 uur

Geachte collega Apk-experts,onlangs had ik een auto gekeurd,een Daihatsu Cuore. Zo’n typische auto die meer stilstaat dan rijdt. Remcilinders achter zaten vast,dus vervangen. 2 weken later wordt ik gebeld,echtgenoot van eigenaresse had een klapband gehad,achter,op de snelweg. Ik heb vervolgens alles nagekeken ,en kwam erachter,dat de tubeless ventielen de oorzaak waren,dus (gelukkig) niet de banden zelf. Dat maakt voor het eindresultaat overigens niet zoveel uit: een op de snelweg lek rakende band kan wel degelijk voor een gevaarlijke situatie zorgen. Waarom maken we hier eigenlijk geen Apk-controlepunt van ?  Simpelweg even de ventielen “vlak leggen”, om het voetje van de tubeless ventielen te controleren.We controleren wel de bandenspanning, en vaak moeten de wieldoppen er ook af,om de wielbouten/moeren te controleren. Lijkt mij een kleine moeite,en het komt de veiligheid ten goede.Ik heb bij controle inmiddels al meerdere ventielen gehad,die spontaan begonnen te lekken op de voet…..

Hoe denken jullie hier over ?

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.