onderzoek Bovag: 30% niet door APK door verkeerd afgestelde verlichting

geplaatst door: op: 30 dec 2011, 08:14 uur

Beste APK keurmeesters, dit bericht met onderzoeksresultaten APK kreeg ik doorgestuurd van de Bovag. Ik dacht, interessante informatie om met jullie te delen, zijn deze cijfers ook representatief voor jullie praktijk?

– persbericht Bovag –

Defect of verkeerd afgestelde verlichting

Ruim een kwart van de personenauto’s en bestelwagens komen in eerste instantie niet door de apk-keuring door defecte of verkeerd afgestelde verlichting. Dat meldt Bovag op basis van cijfers van VWE over de periode februari 2010 tot september 2011.

Bovag verklaart het hoge percentage uit het feit dat veel automobilisten van apk naar apk rijden en tussentijds de auto niet controleren. De Bovag adviseert dan ook om regelmatig de verlichting, de vloeistofniveaus, de bandenspanning en het bandenprofiel te controleren. Het autobedrijf zelf kan zijn klanten een wintercheck aanbieden, waarbij ook de verlichting wordt nagekeken.

Top 3 afkeur APK

Na de verlichting zijn het remsysteem (17 procent) en banden (15 procent) de belangrijkste onderdelen waarop een auto bij een apk-keuring wordt afgekeurd.

Dat meldt Bovag op basis van cijfers van VWE over de periode februari 2010 tot september 2011.

Bovag verklaart het hoge percentage uit het feit dat veel automobilisten van apk naar apk rijden en tussentijds de auto niet controleren. De Bovag adviseert dan ook om regelmatig de verlichting, de vloeistofniveaus, de bandenspanning en het bandenprofiel te controleren. Het autobedrijf zelf kan zijn klanten een wintercheck aanbieden, waarbij ook de verlichting wordt nagekeken.

Na de verlichting zijn het remsysteem (17 procent) en banden (15 procent) de belangrijkste onderdelen waarop een auto bij een apk-keuring wordt afgekeurd.

– einde persbericht –

Ben benieuwd: kunnen jullie je vinden in de resultaten en tips van de Bovag?

3132 x bekeken APK nieuws, Verlichting , ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.