Codering afkeur/reparatiepunten

geplaatst door: op: 6 jul 2016, 23:37 uur

Vandaag combitraining gehad APK1. Kregen als tip mee bij vermelden Afkeur/reparatiepunten, niet alleen de regel achter de code lezen maar, ook de keuringseis die er achter staat. Dit voorkomt dat afkeur/reparatiepunten verkeerd worden gecodeerd. Voorbeeld: er zijn bepaalde voertuigen (meestal personenauto’s), waarbij de code I18 als veel voorkomend reparatie/afkeurpunt wordt vermeld in het raadpleegscherm. Als je goed leest staat hier Remkabel driewielig voertuig gerafeld /niet gangbaar 5.5.31. Ik heb nooit geweten dat een Opel Astra een driewielig voertuig is. Aangezien ik geen keurmeester APK2 ben, weet ik dus ook niet wat de exacte rede is van de afkeur, waarschijnlijk de gangbaarheid. I10 of I38 zijn dan beter op hun plaats. Voor andere gebreken dient dan I12 gebruikt te worden. Overigens mijn bevoegdheid is weer met twee jaar verlengd.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.