Tellerstandenregistratie

geplaatst door: op: 29 jan 2014, 14:05 uur

Dag,keurmeesters.

Ik heb me ook maar eens wat ingelezen over de “nieuwe” tellerstandenregistratie. Binnen mijn bedrijf is de “ROB” -registratie van toepassing,dat houdt dus in dat de tellerstand moet worden geregistreerd in geval van: Reparatie (R) , Onderhoud(O),en Banden(B).Even het staatje uitgeprint van de Rdw-omschrijving van wettelijk verplichte registratiemomenten.
Quote: ” Registratie van afgelezen tellerstand bij het uitvoeren van reparatie , onderhoud en banden aan een voertuig . Onder reparatie wordt verstaan schadeherstel , recall- en garantiewerkzaamheden.”(einde quote)
Oh… ? Dus als ik een lampje,of koplamp vervang,een stuurkogel, wiellager of uitlaat (bij voorbeeld) dan is dat geen reparatie volgens de Rdw . Uitvoeren van een onderhoudsbeurt,ja,dan moet je dus wel registreren. Vervang je iets dat nog niet kapot is,is het dan preventief onderhoud ? en moet je dan vervolgens wel de tellerstand gaan registreren ?
Als remblokken versleten zijn,maar nog niet ijzer op ijzer is het dan onderhoud of reparatie ?
We worden geleerd om te lezen wat er staat,en niet om er onze eigen draai aan te geven. Door deze omschrijving van de Rdw,ben ik toch wel benieuwd naar de wettelijke tekst/omschrijving met betrekking tot wat als onderhoud wordt gezien. Dat is dan ongeveer alles wat niet onder ” schadeherstel , recall- en garantiewerkzaamheden ” valt.
Ik ben benieuwd wat jullie hierover denken. Ik had de Rdw al gebeld,die roepen:stuur maar een E-mail.
Ik denk:lees dit forum maar….. ;-)

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.