FAQ APKexperts

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons dan op apkvragen@innovam.nl.

Hoe log ik in op APKexperts.nl?

Inloggen gaat via het groene inlogblok aan de linkerkant. Vul de gebruikersnaam in die je hebt gekregen bij aanmelding (vaak je emailadres of volledige naam) en je wachtwoord.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe vraag ik een nieuwe aan?

Klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ in het groene inlogblok. Vervolgens ga je naar een pagina waar je een nieuw wachtwoord aan kunt vragen. Er zal een nieuw wachtwoord naar je emailadres worden verzonden.

Hoe pas ik mijn wachtwoord aan?

Dit doe je via Profiel -> Wijzig profiel. Vul bij ‘Wijzig wachtwoord’ een nieuw wachtwoord in en klik op bijwerken.

Hoe stel ik een vraag op APKexperts.nl?

vraagstellen

Wanneer je bent ingelogd zie je bovenaan naast je profielbanner een tekstveld staan. Hier kun je je vraag stellen. Wanneer je op ‘Stel uw vraag’ klikt kom je in de teksteditor terecht waar je een titel kunt opgeven en bijlagen kunt toevoegen alsmede aangeven of het APK I of APK II betreft.

Hoe zoek ik op APK I of APK II?

zoekfunctie

Bovenin het zoekveld staan drie icoontjes: APK I, APK II en ‘alles’. Wanneer het icoon van ‘alles’ is geselecteerd zoek je op APK I en APK II. Wil je bijvoorbeeld alleen op APK II zoeken, dan selecteer je het APK II icoon. Let wel, nog niet alle berichten zijn gelabeld met APK I of APK II.

Wat betekenen de vraagteken en groene vink iconen achter een vraag?

vragen

Een open vraag wordt aangegeven met een vraagteken. Wanneer de topic opener van mening is dat hij het meest bruikbare antwoord ontvangen heeft dan kan hij dit aangeven met ‘Hiermee is mijn vraag beantwoord’. Hier wordt de vraag niet mee gesloten dus reageren op een topic is nog mogelijk.

Hoe kan ik een reactie rapporteren wanneer deze ongepast is of spam bevat?

Dit doe je door op de knop rapporteren te klikken. De beheerder krijgt hier vervolgens bericht van.

Hoe geef ik aan dat ik een specifieke reactie het juiste antwoord op mijn vraag vind?

juisteantwoord

Dit kan alleen door degene die het topic geplaatst heeft gedaan worden. Klik op ‘Hiermee is mijn vraag beantwoord’. Deze reactie komt dan in het startbericht te staan als juiste antwoord.

Hoe sluit ik een topic?

sluit topic

Klik op de knop ‘sluit topic’ onderaan het startbericht. Let wel, eenmaal hierop geklikt kan het alleen nog teruggedraaid worden door de beheerder.

Wat staat er onder het kopje ‘meer hierover’?

Hier staan topics gerelateerd aan het huidige topic dat je aan lezen bent.

Wat staat er onder het kopje ‘gerelateerd artikelen’?

Hier staan de externe links, externe afbeeldingen en externe pdf’s die in dit topic zijn geplaatst.

Wat kan ik met de functie ‘gerelateerde content’ in de teksteditor?

gerelateerdecontent

Hier kunnen externe links en documenten gelinked worden. Deze komen in het kopje ‘gerelateerde content’ te staan aan de rechterzijde op de topic pagina. Een titel voor de content is verplicht, geef vervolgens de link op van het artikel, de afbeelding, de video, of de website en vink aan wat het is. Bij trefwoorden geef je aan waar het over gaat, bijvoorbeeld ‘remmen’. Probeer hier alleen trefwoorden te gebruiken die ook bij de categorieën op de homepage genoemd worden. Vervolgens klik je op invoegen en komt de link in je bericht te staan als ook in het rechtermenu.

Hoe voeg ik een foto of pdf toe aan een topic?

Klik in de uitgebreide teksteditor op ‘file uploaden’. Dit bestand mag maximaal 3mb zijn.