Ook RDW maakt fouten

geplaatst door: op: 18 mei 2016, 23:37 uur

Ook RDW maakt fouten. Komt een nieuwe vrachtauto (lengte 10m) terug van carrosseriebouwer van Rijssel te Asten en moet afleverings klaar gemaakt worden. Deze heeft het voertuig voorzien van een laadbak en laadklep.  Zoals gebruikelijk heeft de carrosseriebouwer ook de kentekenkeuring verzorgd. De kentekenplaten en een nog te monteren werklamp liggen in de auto. Voorbereiding voor deze montage links van de kentekenplaat op de achterbumper zijn al gemaakt. Bij binnenkomst vallen de volgende APK afkeurpunten op: Aan de achterzijde zijn boven, verdeeld over de breedte vijf rode markeringslichten/reflectoren gemonteerd. De drie middelste zijn niet toegestaan en daarom t.b.v. kentekenkeuring afgeplakt met Ducktape. Er is alleen rechts een achteruitrijlamp gemonteerd. Artikel 5.3.51 lid l. één achteruitrijlicht indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen en twee achteruitrijlichten indien het voertuig langer is dan 6,00 m en na 31 december 2012 in gebruik is genomen. Als de werklamp gebruikt wordt als achteruitrijlamp, wordt niet voldaan aan de symmetrie eis en de werklamp geeft duidelijk feller licht. Alle door de carrosseriebouwer gebruikte verlichting is led verlichting. Dit is weliswaar geen afkeurpunt voor de APK maar, omdat in de richtingaanwijzer geen belastingsweerstand is gemonteerd geeft dit een storing op het controlelampje (snel knipperen en melding in display). De exacte toelatingseis in deze ken ik niet, eisen voor kentekenkeuring zijn strenger dan de APK eisen. Op de foto is de werklamp al gemonteerd.

1691 x bekeken Apk I, Verlichting ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.