Zijmarkering

geplaatst door: op: 5 apr 2016, 23:34 uur

Goedendag,

Ik heb een camper waarvan de laatste zijmarkering na mijn idee, de rode aan de zijkant van het achterlicht. (zie foto). De camper is langer dan 6 m. In artikel 120 van de permanente eisen staat dat de afstand van het meest naar achteren gelegen zijmarkeringslicht en van de meest naar achteren gelegen retroreflector tot de uiterste achterzijde van het voertuig mag niet meer dan 1,00 m bedragen. In 5.2.51 lid o staat: ambergele retroreflectoren aan elke zijkant van het voertuig, indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen en langer is dan 6,00 m, de achterste retroreflector aan de zijkant mag rood zijn.

Nu zijn de zijmakeringslampen met een licht en een reflector ook het achterlicht heeft een reflector en als het licht aan is schijnt het licht er ook door. Bij een steekproef heb ik dit tussen neus en lippen laten vallen en de controleur zei: Dit is toegestaan. Nu krijg ik camper die door een ander bedrijf is gekeurd en in de steekproef is afgekeurd. Ik ga KIT bellen, maar ben ook benieuwd naar jullie uitleg.

 

 

 

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.