Deugdelijke bevestiging schokdemper?

geplaatst door: op: 27 apr 2017, 22:06 uur

Menig RDW keurmeester zou zich diep schamen, als een voertuig in deze staat met een goedkeuring, het keurstation verlaat. Waarschijnlijk heeft de kentekenkeuring in volledig vertrouwen plaatsgevonden en is volstaan met een chassisnummer controle, een ambtelijke weging, een rondje om het voertuig en verder een papieren afwikkeling.  Nadat de nul beurt heeft plaats gevonden, gaat een nieuwe vier assige truck (chassis/cabine) naar een carrosseriebouwer, voor de montage van een tot 23 meter uitschuifbare HIAB kraan en laadvloer. Voor montage van de kraan, moet het chassis worden versterkt met een hulpframe  en om dit mogelijk te maken wordt het chassis na de cabine bijna compleet gestript en weer opgebouwd. Als het voertuig terug komt heeft de kentekenkeuring al plaatsgevonden en is een kentekenbewijs aanwezig. Er branden diverse storingslampjes, zoals remblokslijtage, EBS en verlichting. Het blijkt, dat het voertuig vrij snel alle lucht verliest en de achter verlichting zwak brand. Als de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld gaat alles mee knipperen. Volgens de diagnosetester zit de EBS storing in de ABS sensor links 4e as. Het voertuig wordt daarom op de put gezet. Nu blijkt, dat er erg slordig is gewerkt. Beide remstoringen blijken een gevolg van beschadigde connectoren, de elektrische bedrading is zeer amateuristisch aangelegd en schuurt onder andere langs remslagen en stuurstang. Het verlichtingsprobleem is het gevolg van verwisseling van bedrading. Verder hangen overal oliedruppels aan de hydraulische installatie (wordt nog nader onderzocht). De grootste klapper is de bevestiging van de schokdempers van de laatste as. Zie foto’s. In combinatie met de direct zichtbare mankementen bij binnenkomst, was dit de aanleiding om het voertuig aan een grondige inspectie te onderwerpen en er nog meer gebreken werden geconstateerd, welke niet allemaal APK gerelateerd waren, maar niet passen bij de aflevering van een nieuw voertuig.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.