Luchtbalg oplegger

geplaatst door: op: 19 feb 2014, 14:13 uur

Op de hiel van de luchtbalg  waar deze op de onderpot zit bij opleggers zit een extra rubber laag van ongeveer 6 cm materiaal met onderin een band van koordlagen van 3 cm. Deze is alleen zichtbaar als je de luchtvering van de oplegger maximaal omhoog brengt. Nu zien we bij nog jonge opleggers dat deze rand doorscheurt en los laat. De koordlagen in deze extra laag zijn dan beschadigd. De onderliggende koordlagen van de luchtbalg zelf zijn ook zichtbaar maar onbeschadigd. De luchtbalg dicht nog prima af en lekt geen lucht.

Is dit een afkeur omdat in de regelgeving letterlijk staat dat koordlagen wel zichtbaar maar niet beschadigd mogen zijn? Of is dit een goedkeur omdat het een extra laag betreft en de basis van het materiaal van de luchtbalg nog goed is? Als de luchtbalg zich in de rijstand bevindt zit er mijn inziens geen extra druk op de onderste bevestiging van de luchtbalg.

Zie ook de foto van doorsnede rubber van soortgelijke luchtbalg.

Groet Carl.

1876 x bekeken Apk I, Veersysteem ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.