Uitval Remmen Opel Mokka 1.6 CDTI

geplaatst door: op: 24 apr 2017, 21:22 uur

Beste Collegas, dit is geen vraag maar zeer belangrijke informatie die ik jullie niet wil onthouden, het gaat om het volgende:
(Dit is bij mij zelf gebeurt anders had ik het niet geloofd)

Opel Mokka BJ. 2015 met een 1.6 CDTI Motor (Fluister diesel) kmst. 31645

Bij de laatste afrit van de snelweg bij ons, normaal de afrit genomen en wilde normaal afremmen omdat het stoplicht op rood stond en daar stond een auto voor te wachten, op het moment van remmen stelde ik vast dat het pedaal zeer hard was en de remmen totaal niet meer reageerde kon drukken wat ik wilde zelfs met 2 voeten er gebeurde helemaal niets, met veel kunst en vliegwerk terugschakelen en handrem kon ik de auto nog net achter de wachtende auto tot stilstand krijgen, auto bij opel neer gezet wegens fabrieks garantie en die moesten dat maar eens nakijken.

De oorzaak was het volgende:

Lekke vacuumpomp (zoals we weten zit deze in het olie carter), door de lekke vacuumpomp is de rembekrachtiger vol gepompt / vol gezogen met olie waardoor het indrukken van de plunjer hoofdremcilinder niet meer mogelijk was.

Daar deze Motor in meerdere modellen van Opel gebouwd is, het mischien zeer raadzaam is om bij een onderhoudsbeurt even de slang van de rembekrachtiger los te nemen om te kijken of zich hier geen olie in bevind, teneinde zo een situatie mogelijk te voorkomen.

Bij mij moest de vacuumpomp, rembekrachtiger, een sensor vervangen worden, en het hele vacuumsysteem gereinigd worden.
Hopende dat ik jullie hiermee van belangrijke info heb kunnen voorzien.

1237 x bekeken Remmen ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.