Remverschil op platenbank

geplaatst door: op: 30 sep 2015, 07:30 uur

Gisteren peugeot 206 afgemeld,deze valt in een steekproef. Aan het einde van de steekproef even over de platenbank, resultaat achter meer dan 30% remverschil. Stukje gereden weer op de platenbank 72% verschil, terwijl de auto niet scheef remde op de weg. Voordat ik de auto afmelde was het remverschil op de achteras zo rond de 18% dus goedkeur. Maar nu werd het een afkeur. Terwijl de steekproefcontroleur zijn map ging pakken ben heb ik zelf nog eens een remproef gedaan met 3 metingen resultaat 10% 31% en 16% verschil. Wie kan dit verklaren en wat is dan het nut van de testbank. Als je op de bank 72% verschil meet moet dit op de weg ook merkbaar zijn, dit was niet het geval. Trouwens ik kreeg het voordeel van de twijfel, maar in zo,n geval mag je wel een camera in je werkplaats gaan hangen. Hoe denken jullie hier over?

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.