Drukproef remsysteem, herorientatie, examen

geplaatst door: op: 30 mrt 2014, 19:46 uur

Ik ben het boek nog even aan het doorsnuffelen voor ik morgen mijn examen weer mag doen en nu viel mij het volgende op:

De bekende drukproef (700N, 10s) wordt als wijze van keuren alleen voorgeschreven bij 5.2.31, 1/d; remonderdelen mogen geen inwendige of uitwendige lekkage vertonen. Dat is toch gek, je kunt visueel toch geen vermóeden hebben van lekkage, het lekt of het lekt niet. Ik zou de drukproef liever gebruiken bij remonderdelen die nog geen lekkage vertonen, maar wel twijfelachtig zijn, zoals gecorrodeerde remleidingen. Maar in dat geval wordt je doorverwezen naar artikel 53, en is van een drukproef geen sprake, terwijl ik hem daar in de praktijk veel eerder voor zou gebruiken (en ook gebruik). Dat is toch gek?

Steekproefcontroleurs gebruiken bij (volgens hun) twijfelachtige remleidingen ook de drukproef is mijn ervaring.

Graag jullie mening.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.