Parkeerrem op 1 as werkt, moeten andere assen nog getest worden?

geplaatst door: op: 28 nov 2011, 11:31 uur

Ik stel deze vraag namens onze APK-1 keurmeester.
Een parkeerrem van een trailer moet op minimaal één as werken volgens de richtlijnen. Wanneer de parkeerrem op één as goed werkt, worden de eventueel op andere assen aanwezige parkeerreminrichtingen niet meer getest. Deze zijn immers niet nodig.
Tijdens een steekproef afgelopen week beweerde de steekproefcontroleur echter dat deze wel gecontroleerd moeten worden. Niet omdat die as een parkeerrem moet hebben. Maar wel om te zien of het complete remsysteem deugdelijk is. En wanneer de niet-verplichte aanwezige parkeerrem niet werkt, is het remsysteem als geheel niet deugdelijk, ondanks dat parkeerrem en bedrijfsrem compleet gescheiden zijn.

Wij horen deze redenatie voor de eerste keer in 25 jaar; er heeft nog nooit een andere steekproefcontroleur iets dergelijks gezegd of gecontroleerd. Heeft deze steekproefcontroleur gelijk? Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

2158 x bekeken Remmen , , ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.