Effectieve gedeelte van een remschijf?

geplaatst door: op: 25 nov 2011, 20:46 uur

Wanneer is een remschijf afgekeurd mbt roest? Als je art.54 in aanv. perm. eisen erbij pakt lees je het volgende: Een remschijf mag niet zodanig door corrosie zijn aangetast dat per kant de breedte van het effectieve gedeelte, over de gehele omtrek van de remschijf, minder bedraagd dan 50% van de maximumbreedte van het remblok. Als je bij Innovam.nl kijkt onder veelgestelde vragen APK, dan lees je het volgende: Zie artikel 54 van afdeling 4, Regelgeving APK. Een remschijf mag niet zodanig door corrosie zijn aangetast dat per kant de breedte van het effectieve gedeelte minder bedraagt dan 50% van de maximum breedte van het remblok. De remschijf voldoet niet aan de eis indien genoemde corrosie over de gehele omtrek aanwezig is.

Kortom, als ergens op de omtrek van de remschijf de breedte van het effectieve gedeelte meer is dan 50% van de maximum breedte remblok kan de remschijf niet worden afgekeurd–. Dus in regelgeving APK staat dat het effectieve gedeelte over de hele omtrek minimaal 50% van de max. remblokbreedte moet zijn en bij Innovam dat, als er ergens op de omtrek het effectieve gedeelte 50% van de max. remblokbreedte is, dan is het goedkeur.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.