Mogen de remlichten geschakeld worden door een handbediende schakelaar?

geplaatst door: op: 11 nov 2011, 22:20 uur

Deze vraag even naar aanleiding van de vraag van Ad, of de achteruitrijlichten geschakeld mogen worden via een aparte schakelaar. De meesten keuren dat goed. De eis voor wat betreft werking/toestand van het verplichte achteruitrijlicht en remlicht is hetzelfde, alsmede de wijze van keuren. Dus gaan we dit ook goedkeuren of gaan we met twee maten meten? Want als we dit ook gaan goedkeuren is voor mij de (uitvoering van de) APK danig in waarde gedaald, terwijl ik het zo’n mooi vak vindt en altijd achter de APK stond, om klanten te adviseren en te helpen, en het Nederlandse wagenpark veilig(er) helpen te houden. En ten overvloede: Een remlicht dient om achteropkomend verkeer te tonen dat je vertraagd, een achteruitrijlicht dat je naar ze toekomt, wat is belangrijker. OF WORDT HET INDERDAAD TIJD DAT DE REGELGEVING OP DIT SOORT PUNTEN AANGEPAST WORDT.

2760 x bekeken Remmen, Verlichting

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.