Controle op aanwezigheid van retrofit roetfilters

geplaatst door: op: 27 feb 2012, 00:17 uur

In het verleden zijn met subsidiegelden nogal wat retrofit roetfilters gemonteerd, mede ook door de invoering van milieu zones. Met enige regelmaat kom ik tijdens onderhoud en APK bedrijfsauto’s tegen, waarbij het roetfilter is verwijderd. Dit is dan te zien aan onderdelen die tot het roetfilter behoren, ten behoeve van de regeneratie en soms nog gedeeltelijk aanwezig zijn. Tijdens de APK wordt niet over het roetfilter gesproken en dus ook niet op gecontroleerd. In het raadpleegscherm ben ik ook nog geen gegevens over gemonteerde roetfilters tegengekomen. Deze gegevens heb ik wel aangetroffen bij https://ovi.rdw.nl/. Ik vind het vreemd dat er na de afmelding van een roetfilter inbouw, geen enkele controle meer wordt uitgevoerd op de aanwezigheid van het filter. Gebruikers van deze voertuigen kunnen nu ongestraft met een vervuilend voertuig de milieuzone inrijden. Het betreft voornamelijk vuilniswagens van een grote vuilophaler, waarbij mij dit is opgevallen en deze auto’s rijden veel in de stad. Hoe denken jullie over deze praktijken.

4874 x bekeken Milieu , , ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.