Toerentalmeting bij roetmeting

geplaatst door: op: 31 jan 2012, 13:42 uur

Heb vandaag een diesel binnen voor apk waarvan ik met mijn toerenteller voor de roetmeting het toerental niet kan meten. Wij gebruiken een toerenteller die de rimpel van de dynamo op de accuspanning gebruikt en wss zit daar het probleem. Natuurlijk kan ik adviseren en nieuwe dynamo te monteren maar de accu word wel prima geladen dus de klant heeft verder geen probleem. De auto is van 2006 en hij moet gekeurd zijn voor 4-2-2012, terwijl na 1-4-2012 ik kan volstaan met een eobd-test. Mijn vraag is nu: mag ik mijn toerental meten met een externe eobd-tester en een vrije test uitvoeren voor de K-waarde (die overigens minder dan 0.5 is) of moet ik toch een (erg dure) dynamo gaan vernieuwen?

3533 x bekeken Milieu , , , ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.