Voertuig omkeuren naar MMBS

geplaatst door: op: 13 mei 2016, 22:47 uur

Wat is jullie ervaring met het laten om keuren van een motorvoertuig naar een MMBS voertuig? Volgens onze informatie moet het voertuig minimaal APK waardig zijn, moet het voertuig zijn begrensd op maximaal 25 km/u en moet op de achterzijde een speciale driehoek (ook wel afgeknotte driehoek genoemd) zijn gemonteerd. Onlangs gaat een klant naar de RDW, hij komt nog eerst langs voor het laten begrenzen van de snelheid van zijn XF95 trekker. Hij had nog geen driehoek gemonteerd dus dat werd ook geregeld. Verder ontbrak de wielafscherming boven de trek as, hiervoor heeft hij een paar schilden geleend, om ook aan deze eis te voldoen. Ondanks dat de voorruit voldeed aan de APK eis werd het voertuig toch afgekeurd op zichtbare beschadigingen van de voorruit. Dus deze werd met spoed vervangen, zodat klant nog terug kon, voor herkeuring. Wij vinden het wel vreemd, dat voor keuring van dit soort voertuigen, zwaardere eisen worden gesteld dan voor een APK. Onder de huidige wetgeving hoeven deze voertuigen daarna niet gekeurd te worden.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.