Gordel =samenstel van band met sluiting

geplaatst door: op: 16 feb 2015, 18:46 uur

van een auto mist de middelste rolgordel van de achterbank de sluiting is wel aanwezig.
goed of afkeur?

mijn eigen mening is goedkeur
de definitie gordel bij begrippen
gordel:een geheel van banden met sluiting, verstelinrichtingen en bevestigingselementen dat in een motorvoertuig kan worden bevestigd en zodanig is ontworpen dat de kans op verwondingen voor de gebruiker bij botsing of plotselinge vertraging van het voertuig wordt verminderd doordat het de bewegingsmogelijkheid van het lichaam van de gebruiker beperkt en dat mede omvat alle onderdelen die energie kunnen opnemen of waarmee de gordel wordt ingetrokken.

wijze van keuren
Visuele controle. Indien in het middelste gedeelte van een doorlopende bank geen (heup)gordel aanwezig is, wordt dit gedeelte niet aangemerkt als zitplaats en behoeft geen (heup)gordel te zijn aangebracht. In geval van een kampeerwagen is de controle beperkt tot de voorste zitplaatsen en tot de overige zitplaatsen voor zover deze zijn voorzien van gordels.

in mijn optiek is alleen een sluiting geen samenstel van band met sluiting dus geen per definitie geen gordel dus goedkeur

ik zou zeggen laat maar horen

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.