Nulstand ruitenwissers

geplaatst door: op: 25 aug 2017, 19:17 uur

Goedendag , heren keurmeesters .

Vandaag keurde ik een auto , waarbij de ruitenwissers door het bedienen van de schakelaar wel in de ” nulstand” te krijgen waren , maar dat niet ” automatisch” deden , als je de schakelaar uit zette. Ik meende me te herinneren , dat dit geen punt was. In de digitale toelichting staat echter dat dat alleen mag , indien de auto van fabriekswege geen ” nulstand ” heeft ..? De Steekproefcontroleur keurde de auto er op af .  Sinds wanneer staat er ( in de digitale toelichting) eigenlijk iets over die ” nulstand ” ? Er is hier op dit forum al eerder over gediscussieerd , en toen was dit nog geen keuringsaspect . Persoonlijk vind ik het ook geneuzel . Ze werken toch gewoon ? Ik kan me ook geen schrijven van de Rdw herinneren van de afgelopen 3 of 4 jaar , waarin ” ons” is gemeld , dat het standpunt van de Rdw hierover zou gaan veranderen ? Weet iemand wanneer dit veranderd is ? Dit betrof overigens een Mitsubishi Colt uit 1998 .

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.