afgekeurde auto zelfde dag door andere ki zonder reparatie’s goedgekeurd

geplaatst door: op: 15 aug 2014, 11:03 uur

Woensdag 06-08-2014 word mij een Toyota rav4 d.e.t. 29-06-’95 ter keuring aangeboden.
De klant vraagt mij of ik voor de apk onder de motorkap moet zijn hetgeen ik bevestig.
Hij vraagt mij voorzichtig te zijn bij het ontgrendelen van de bullbar daar het rechter scharnier los zit en met tiewraps op zijn plaats wordt gehouden.
Ik meld hem dat dit wel eens een punt van afkeur zou kunnen zijn en vraag of als er verder niets aan de auto mankeert ik niet beter de bullbar kan verwijderen.
Daar was geen denken aan want dan kreeg hij zeker ruzie met zijn wederhelft.
Ik geef aan dat ik dan eerst de auto maar is moet gaan keuren en dat we dan later maar een reparatieplan moeten gaan maken auto is tenslotte ruim 19 jaar oud (net ingereden ;))
Klant vertrekt naar huis en ik begin aan de auto.
Om 10:35 meld ik de auto af als afgekeurd op 6 punten te weten D16 I20 J14 J18 K04 2X K05 2X.
Tegen 11:00 bel ik de klant met de melding van afkeur en vroeg hem langs te komen voor reparatie overleg, daar had hij geen tijd voor hij moest die middag werken.
Hij zou de auto ophalen en later langs komen voor overleg, om +/- 12:30 (terwijl ik net aan de lunch was begonnen) heb ik zonder overleg (klant had haast en ik zat te eten) de auto mee gegeven.
Een paar dagen later ( ik hoorde de klant niet meer ) en terugbellen na inspreken voicemail werd niet gedaan, heb ik de auto opnieuw geraadpleegd en geconstateerd dat de auto dezelfde dag en zonder reparaties is goedgekeurd :(((( graag jullie mening met een vriendelijke groet Leo Kemp

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.