Tip: Peugeot 306 Break roestschade gordelbevestiging.

geplaatst door: op: 21 nov 2013, 00:36 uur

Ik keurde vandaag een Peugeot 306 Break,waarvan de kentekenplaatverlichting niet werkte. Terwijl ik op zoek was naar de kabelbreuk,moest ik daarvoor het binnenpaneel aan de zijkant links binnen in de kofferbak  eruit schroeven. Daar staarde ik vervolgens naar een voor 80% in de omtrek losgerotte gordelbevestiging ! Dat was zonder demontage zeer slecht te zien,omdat het een nogal “hoge”,smal naar boven toe lopende wielkast is,als de auto op de brug staat. Als je weet waar je naar zoekt,is het wel te vinden ( zoals met wel meer dingen ;-) )  en dat terwijl ik toch al jaren roep, dat Peugeots en Citroens tegenwoordig zo slecht roesten.Dit is een auto uit 2000 !! Ik denk dat een Citroen Zx en Xsara vergelijkbaar is met de 306. Die zou ik ook op deze plek extra goed inspecteren bij de break-uitvoering. (Als je er op gaat googlen,kom je ook meerdere meldingen tegen op een Peugeot-forum, en ook bij auto-adviezen is er een tip over binnengekomen) Het (b)lijkt dus niet alleen de break-uitvoering te zijn. Verder schijnt bij vroegere modellen een PVC-binnenscherm gezeten te hebben,dat bij “fase 2 ” modellen ontbreekt. Vermoedelijk is dat de oorzaak. Bij de auto waar ik de foto van heb bijgevoegd, zit rechts-achter wel gewoon een binnenscherm van PVC die de wielkast afschermt aan de binnenzijde.

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.