Verbindingsstang van stabilisatorstang

geplaatst door: op: 6 aug 2015, 23:38 uur

Mijn dochter heeft haar Fiat Panda 2004, laten keuren bij een Honda dealer annex Opel, Saab en Peugeot reparateur en Bosch Car Service. Ze kreeg een telefoontje dat de auto was afgekeurd, omdat er teveel speling zat, op de kogel van de verbindingsstang van de stabilisatorstang. Ik heb toen gebeld met de garage en meegedeeld dat speling geen rede was voor afkeur. De garagehouder bleef volhouden, dat er onverantwoord veel speling op zat en omdat ik niet in de gelegenheid was om te gaan kijken en afkeur ook geen optie, is toen besloten om te laten repareren. Wel is het onderdeel opgevraagd. De garage houder had de kogel er toen maar uitgetrokken en hield vol dat deze er tijdens demontage vanzelf uit viel. Vervolgens werd de auto goed gekeurd met code F13 overige draaipunten van een volledig onafhankelijke wielophanging te veel speling 5.*.19., volgens mij had dit dan F08 Stabilisator ondeugdelijk bevestigd/gebroken/gescheurd 5.*.26 moeten zijn. Ik heb de kogel met een bankschroef er weer ingeperst en het lukt mij niet om zonder grof geweld de kogel er weer uit te trekken. Volgens mij dus duidelijk een onterechte afkeur.

3016 x bekeken Apk II, Assen ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.