Doorgeroeste achteras Corsa B, niet altijd afkeur?

geplaatst door: op: 29 nov 2011, 22:14 uur

Velen van ons zullen de achteras van een opel corsa B wel kennen en zeker wat de roest schade aan deze meestal links bij het wiel .
Wat wil het toeval, ik kom op vele plaatsen in het land om te keuren, en kom dus ook veel met verschillende steekproef controleurs in contact.
Wat schetste mijn verbazing bij het laten zien van een foto van een doorgeroeste achteras corsa B kreeg ik te horen dat dit niet in alle gevallen een afkeur was.
De kontruktie moest ernstig verzwakt zijn dan kun je hem pas afkeuren.

Ik gaf aan dat aan wielgeleidende elementen geen door doorgeroeste delen mochten bevatten maar toen kreeg ik te horen dat dit deel van de achteras geen wielgeleidend element was.

Wij hebben het boek er bij gepakt en op blz 25 regelgeving zou moeten staan dat dit mocht of zo uit gelegt kon worden. Wij hebben gekeken en gelezen maar ik kan dit er niet uit halen.

Binnen onze organisatie heb ik diverse colega’s gebeld met de vraag hoe er bij hun hier mee om gegaan wordt en toevallig had een van mijn colega’s net een steekproef gehad en deze vraag neergelegd en kreeg ten antwoord dat het bij de steekproef controleurs dit ook onduidelijk was.
Mijn colega kreeg ten antwoord blijven afkeuren en eventueel in beroep te gaan als dit bij een steekproef controle mis zal gaan.

groeten Geert Snijder

7635 x bekeken Assen , , , , Opel

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.