nieuws: Foutje in regelgeving betreft bijzondere kentekens en APK

geplaatst door: op: 25 jun 2012, 10:03 uur

Er blijkt een foutje geslopen te zijn in de regelgeving van 1 april jl. Ten onrechte naar nu blijkt, is daarin opgenomen dat voertuigen met de bijzondere kentekens AA, CD, CDJ, BN of GN kenteken niet meer keuringsplichtig zouden zijn.

De RDW verstuurt binnen enkele dagen een aangepaste pagina aan de erkenninghouders APK 2 en APK 1 met de hierna te lezen brief.

Bekijk hier de aangepaste pagina >>

——————————————–

BRIEF RDW – BIJZONDER KENTEKEN EN APK


Op 1 april heeft u de hernieuwde Regelgeving APK ontvangen. Helaas is in het hoofdstuk ‘Algemeen’ (pagina 7) een fout geslopen. Derhalve ontvangt u bij deze brief een correcte versie van pagina 7/8 voor in de Regelgeving.

Bijzondere kentekens wel keuringsplichtig

In de verzonden versie van 1 april 2012 staat ten onrechte vermeld dat voertuigen met bepaalde bijzondere kentekens zijn vrijgesteld van de keuringsplicht. Het gaat om kentekens met de lettergroep:

  • AA, CD of, CDJ;
  • BN of GN en twee groepen van twee cijfers.

Deze voertuigen zijn echter wél keuringsplichtig. Dit betekent dat u voertuigen, met kentekens met bovengenoemde lettergroepen, die ter keuring worden aangeboden gewoon kunt keuren en afmelden.

Heeft u vragen?

Heeft u na het lezen van de brief nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met de Klantenservice van de RDW via telefoonnummer 0900 9739 (10 cent per minuut).

Bekijk hier de aangepaste pagina>>

4627 x bekeken APK nieuws ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.