nieuws: APK-frequentie: “Niet op korte termijn wijzigen”

geplaatst door: op: 24 nov 2011, 10:52 uur

Beste APK keurmeesters ik kwam dit bericht vandaag tegen, wellicht interessant nieuws over de APK frequentie:

In 2008 liet toenmalig verkeersminister Camiel Eurlings de apk-frequentie voor gekentekende voertuigen veranderen in de zogeheten 4-2-2-1-variant. Aansluitend op dit besluit werd een toezegging gedaan om de effecten daarvan in 2011 te evalueren. “Deze nabeschouwing is inmiddels uitgevoerd en door de overheid is een rapport gepubliceerd”, vertelt Boudewijn Hamel, hoofd Techniek en Duurzaamheid bij BOVAG. “Met RDW, RAI, ANWB, KNAC en EVO is het rapport besproken en een advies uitgebracht aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Kern van het advies is de apk-frequentie niet op korte termijn te wijzigen,” aldus Hamel.

Dit is gedaan om een aantal redenen. Hamel: “Ten eerste omdat de resultaten uit het rapport daar geen aanleiding toe geven. Ten tweede omdat we het belangrijk vinden om in de huidige roerige tijd de rust in de voertuigbranche te bewaren. Aanvullend op het advies hebben we de minister gevraagd de 4-2-2-1-variant langer te bestuderen om meer duidelijkheid te krijgen over de effecten ervan.” Hamel besluit: “Zoals het er nu naar uitziet heeft de minister ons advies ter harte genomen en staan de voertuigbranche de komende jaren geen verrassingen te verwachten op het gebied van de apk-frequentie.”

Dit nieuwsbericht is ook verschenen in DealerBusiness nummer 8. Heeft u het magazine voor de ondernemende autodealer gemist? Hier kunt u deze gratis nalezen >>

5514 x bekeken APK nieuws , ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.