Nederlandse automobilisten ontduiken steeds vaker de verplichte APK keuring

geplaatst door: op: 28 sep 2011, 12:06 uur

De politie beboette in 2010 410.000 automobilisten voor deze overtreding, zet dit tegenover 340.000 boetes in 2009 en je hebt een stijging van ruim 20%. Dit volgens de bron Blijdatikrij. Men vermoedt dat dit komt doordat de bestuurder vanwege de financiƫle crisis minder geld tot zijn beschikking heeft en de keuring achterwege laat. In totaal legden politiemannen voor 37 miljoen euro aan apk-boetes op.

RDW weet van niets

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) is verbaasd. Deze dienst registreert apk-keuringen en stuurt automobilisten zes weken voor de keuring een herinnering. De bekeuring krijg je over het algemeen pas een maand nadat de APK verlopen is. Na deze bekeuring heeft de automobilist nog twee maanden de tijd om de APK te regelen alvorens er een nieuwe automatische bekeuring binnen komt.

Hoge boete

Een verlopen apk kost de automobilist 103.50 euro. Verder is het zo dat wanneer de APK op een voertuig verlopen is, je niet meer verzekerd bent bij een ongeval. Het is daarom niet aan te raden zonder een geldige APK de weg op te gaan.

1152 x bekeken APK nieuws, Wetgeving ,

    APK Experts

    Het antwoord vinden op deze vraag?
    Meld je dan hier aan voor het APK Keurmeesters forum.